Dobrý den,
od minulého týdne máme doma nštěnátko Labradora. Bohužel jsme si ho museli vzít již v šestém týdnu, jinač to nešlo. Až na místním fóru jsem se dočetl, že je to docela brzo a štěně by se mělo odebrat od matky nejdříve v osmém týdnu...
Ze začátku mám několik otázek začátečníka. Vzheledm k tomu, že má štěnátko šest týdnů, již docela dost kouše. Někdy je to nepříjemné, například, když ležím na zemi a on se z ničeho nic rozběhne a kousne třeba do nosu nebo do ucha. Přítelkyně si ho chce pohladit a on jí dokouše ruku. Je to normální v tomto věku? Já myslím, že ano, je to přece ještě malé štěnátko, které si chce hrát a trhat na co příjde, ale přítelkyně říká, že to normální není a že by se měl začít učit. Myslím, že na učení je ještě brzo... Jaký je prosím váš názor?
Ještě mám jednu otázku, chtěli jsme dát Maxe na vodítko a projít se sním po okolí. Obojek jsme mu nasadili a nevadí mu, ale jen co jsme připli vodítko začal být nepříčetný a snažil se tohoto "uvázaní" co nejrychleji zbavit. Nakonec jsme byli donuceni vodítko i obojek sundat. Je nějaká rada, aby si zvykl na vodítko??? Děkuji všem za případné odpovědi. Martin.